Primii pași în tenisul de câmp. Tot ce trebuie să știi despre acest sport

Tenisul de câmp este un sport relativ tânăr, care s-a conturat în urmă cu un secol și a căpătat popularitate. Acest sport poate să fie descris ca un joc dinamic ce poate să fie jucat pe terenurile interioare sau exterioare si poate fi practicat la orice vârstă.

Originile acestui joc datează încă din secolul al XIV-lea, cand o formă rudimentară a acestui sport a fost creată de călugării europeni în scopuri de divertisment. La început, mingea era lovită cu mâna iar ulterior s-a adăugat și o mănușă de piele. Mai târziu, mănușii i s-a adăugat un mâner adaptabil pentru a ajuta la servirea mingii. Astfel, s-a născut racheta de tenis.

Echipamentul necesar pentru practicarea tenisului de câmp

 Cu toate că este vorba despre un sport care poate fi practicat atât de copii cât și de adulți, existența unui echipament adecvat reprezintă o condiție esențială. De asemenea, performanța obținută în acest sport poate să crească folosind și accesoriile potrivite.

Tenisul de câmp poate să fie practicat standard (1 la 1) sau în echipe de doi jucători (2 la 2). În timpul jocului fiecare membru sau echipă poate deveni și servant și primitor. Este un sport care te ține în continuu în mișcare și reprezintă un exercițiu fizic foarte eficient. Pe lângă acest lucru este o modalitate foarte bună prin care te poți distra și să te relaxezi.

Pentru practicarea acestui sport este nevoie de un echipament format din îmbrăcăminte de tenis, încălțăminte de tenis, minge și rachetă. Echipamentul special creat pentru acest sport este necesar deoarece elementele care îl compun sunt fabricate astfel încât să ai libertate de mișcare deplină.

Accesoriile necesare pentru tenis de câmp

 Echipamentul este completat de accesoriile esențiale pentru practicarea acestui sport, mingea și racheta de tenis. La fel ca și în cazul echipamentului, și accesoriile trebuie să îndeplinească anumite condiții. Mingile de tenis au o suprafață uniformă și se diferențiază în 3 tipuri în funcție de viteză. Pentru jocurile competitive, mingea trebuie să fie galbenă sau albă dar, dacă este practicat doar pentru relaxare și sport atunci această condiție nu este obligatorie.

De asemenea, rachetele de tenis au anumite specificații. Lungimea rachetei nu trebuie să depășească 73,7 cm iar lățimea ramei nu trebuie să fie mai mare de 31,7 cm. Este interzis să se atașeze alte obiecte pe racheta de tenis în afară de dispozitivele permise pentru limitarea uzurii, vibrațiilor sau ruperii corzilor.

Rachetele de tenis se aleg în funcție de mărimea palmei utilizatorului care poate fi calculat cu ajutorul unui metru liniar. Mânerul trebuie să fie potrivit cu mărimea palmei pentru o manevrare mai ușoară de către fiecare utilizator în parte. Atunci când se achiziționează online echipamente sau accesorii pentru tenisul de câmp este necesar să se verifice tabelul de mărimi sau, poți contacta magazinul respectiv pentru a ți se oferi asistență în alegerea accesoriului potrivit.

Practicarea acestui sport este o soluție bună pentru slăbire, tonifică fizicul, întărește oasele și musculatura, este un bun tratament antistres și oferă numeroase beneficii organismului.

Tenisul de câmp este un sport apreciat la nivel mondial și cei care doresc să îl practice trebuie să țină cont de importanța echipamentului pentru obținerea rezultatelor dorite.

Comentarii

mood_bad
  • Niciun comentariu.
  • chat
    Adaugă un comentariu