Kinetoterapie cu Alexandra Georgescu

Kinetoterapia sau gimnastica medical─â reprezint─â o latur─â a recuper─ârii medicale ce are la baz─â efectuarea de mi╚Öc─âri ├«n scopul redob├óndirii func╚Ťiei locomotorii a organismului pentru a te putea bucura la maxim de poten╚Ťialul corpului t─âu.

Pe scurt, kinetoterapia presupune efectuarea de exerci╚Ťii fizice. Aceste exerci╚Ťii sunt alese ╚Öi individualizate in func╚Ťie de particularit─â╚Ťile ╚Öi poten╚Ťialul fiec─âruia. Acela╚Öi tip de exerci╚Ťiu nu poate fi benefic pentru toat─â lumea, de aceea trebuie personalizate in func╚Ťie de diagnostic, afec╚Ťiune ╚Öi obiectivele dorite. Noi, oamenii, suntem cu totii diferi╚Ťi ╚Öi de aceea avem nevoie de o aten╚Ťie aparte. Cuno╚Ötin╚Ťele de anatomie, biomecanica, fiziologie, kinesiologie ╚Öi nu numai, ├«l fac pe kinetoterapeut capabil de a╚Öa ceva.

Recomandarea de kinetoterapie se poate ├«mp─âr╚Ťi ├«n 4 categorii fundamentale:

1. ├Än urma producerii unui traumatism fizic (fractur─â, entors─â, luxa╚Ťie, opera╚Ťie de orice natur─â) sau boal─â ce afecteaz─â buna func╚Ťionare a aparatului locomotor, situa╚Ťie ├«n care ne va interesa readucerea organismului la starea avut─â initial, ├«nainte de producerea traumatismului.

2. Când începi să ai dureri la nivelul coloanei vertebrale/ genunchilor/ șoldurilor sau când observi că ai o postură deficitară. Acesta este cazul în care putem interveni foarte eficient pentru ca starea ta de sănătate să nu degenereze.

3. Atuncii c├ónd nivelul t─âu de activitate fizic─â este redus sau foarte redus ╚Öi ├«╚Ťi dore╚Öti s─â ai un organism func╚Ťional, f─âr─â dureri la nivelul spatelui sau genunchilor. ├Än acest caz vorbim despre o abordare profilactic─â, ce te va feri de afec╚Ťiuni ale aparatului locomotor.

4. Kinetoterapia in domeniul sportiv care te ajuta fie sa ├«╚Ťi ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öti performan╚Ťele sportive, pun├ónd accent pe detalii, fie recuperarea unui sportiv dup─â un traumatism suferit, iar scopul final este tot de a-l ajuta sa ├«╚Öi imbun─ât─â╚Ťeasc─â calitatile motrice.

 

Alexandra Georgescu
­čĺÖSPORTIER Co-owner & Brand Ambassador

Absolevent─â UNEFS ÔÇô Facultatea de Kinetoterapie ╚Öi a Masterului de Recuperare ╚Öi Reeducare Motric─â ╚Öi Somatofunc╚Ťional─â din cadrul aceleia╚Öi facult─â╚Ťi

Dispun de experien╚Ť─â ├«n cadrul spitalelor ╚Öi clinicilor de recuperare medical─â, activ├ónd pentru o perioad─â la Clinica de Recuperare Motivation, urm├óndu-mi cariera ca ╚Öi kinetoterapeut la Federa╚Ťia Rom├ón─â de Fotbal Feminin, lotul de senioare. Mi-am ├«ndreptat aten╚Ťia ╚Öi cuno╚Ötin╚Ťele c─âtre traumatologia sportiv─â ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťirea performan╚Ťelor sportive. O perioada de timp am activat ╚Öi la Centrul Superfit unde mi-am consolidat cuno╚Ötin╚Ťele medicale de recuperare ╚Öi nu numai.

Programul meu const─â ├«ntr-o evaluare fizic─â ╚Öi func╚Ťional─â global─â ini╚Ťial─â pentru a identifica deficien╚Ťele ╚Öi restric╚Ťiile organsimului, urm├ónd ca apoi s─â realizez un program de recuperare/antrenament individualizat ├«n func╚Ťie de caracteristicile fiec─âruia ╚Öi ├«n func╚Ťie de obiectivele propuse pentru a ne atinge scopul dorit.
Programele mele sunt alc─âtuite din exerci╚Ťii corective, antrenamente cardio, reeducare postural─â, stretching global activ, detensionare miofascial─â ╚Öi antrenament miofascial, terapie manual─â ╚Öi multe altele.
S─â nu uit─âm de evaluarea final─â – pentru a putea face o compara╚Ťie ├«ntre datele ini╚Ťiale ╚Öi cele finale

Comentarii

mood_bad
  • Niciun comentariu.
  • chat
    Adaug─â un comentariu