Kinetoterapie cu Alexandra Georgescu

Kinetoterapia sau gimnastica medicală reprezintă o latură a recuperării medicale ce are la bază efectuarea de mișcări în scopul redobândirii funcției locomotorii a organismului pentru a te putea bucura la maxim de potențialul corpului tău.

Pe scurt, kinetoterapia presupune efectuarea de exerciții fizice. Aceste exerciții sunt alese și individualizate in funcție de particularitățile și potențialul fiecăruia. Același tip de exercițiu nu poate fi benefic pentru toată lumea, de aceea trebuie personalizate in funcție de diagnostic, afecțiune și obiectivele dorite. Noi, oamenii, suntem cu totii diferiți și de aceea avem nevoie de o atenție aparte. Cunoștințele de anatomie, biomecanica, fiziologie, kinesiologie și nu numai, îl fac pe kinetoterapeut capabil de așa ceva.

Recomandarea de kinetoterapie se poate împărți în 4 categorii fundamentale:

1. În urma producerii unui traumatism fizic (fractură, entorsă, luxație, operație de orice natură) sau boală ce afectează buna funcționare a aparatului locomotor, situație în care ne va interesa readucerea organismului la starea avută initial, înainte de producerea traumatismului.

2. Când începi să ai dureri la nivelul coloanei vertebrale/ genunchilor/ șoldurilor sau când observi că ai o postură deficitară. Acesta este cazul în care putem interveni foarte eficient pentru ca starea ta de sănătate să nu degenereze.

3. Atuncii când nivelul tău de activitate fizică este redus sau foarte redus și îți dorești să ai un organism funcțional, fără dureri la nivelul spatelui sau genunchilor. În acest caz vorbim despre o abordare profilactică, ce te va feri de afecțiuni ale aparatului locomotor.

4. Kinetoterapia in domeniul sportiv care te ajuta fie sa îți îmbunătățești performanțele sportive, punând accent pe detalii, fie recuperarea unui sportiv după un traumatism suferit, iar scopul final este tot de a-l ajuta sa își imbunătățească calitatile motrice.

 

Alexandra Georgescu
?SPORTIER Co-owner & Brand Ambassador

Absoleventă UNEFS – Facultatea de Kinetoterapie și a Masterului de Recuperare și Reeducare Motrică și Somatofuncțională din cadrul aceleiași facultăți

Dispun de experiență în cadrul spitalelor și clinicilor de recuperare medicală, activând pentru o perioadă la Clinica de Recuperare Motivation, urmându-mi cariera ca și kinetoterapeut la Federația Română de Fotbal Feminin, lotul de senioare. Mi-am îndreptat atenția și cunoștințele către traumatologia sportivă și îmbunătățirea performanțelor sportive. O perioada de timp am activat și la Centrul Superfit unde mi-am consolidat cunoștințele medicale de recuperare și nu numai.

Programul meu constă într-o evaluare fizică și funcțională globală inițială pentru a identifica deficiențele și restricțiile organsimului, urmând ca apoi să realizez un program de recuperare/antrenament individualizat în funcție de caracteristicile fiecăruia și în funcție de obiectivele propuse pentru a ne atinge scopul dorit.
Programele mele sunt alcătuite din exerciții corective, antrenamente cardio, reeducare posturală, stretching global activ, detensionare miofascială și antrenament miofascial, terapie manuală și multe altele.
Să nu uităm de evaluarea finală – pentru a putea face o comparație între datele inițiale și cele finale

Comentarii

mood_bad
  • Niciun comentariu.
  • chat
    Adaugă un comentariu