Ciclotursim în Râmnicu Vâlcea – CTV

  • Spuneți-ne, vă rog, câteva lucruri despre dumneavoastră și Grupul Cicloturism Vâlcea – CTV. Cum s-a înființat?

Grupul „Cicloturism Vâlcea” s-a înființat  pe 2 februarie 2020, cu dorința de a face ture de bicicletă, în special duminica, pe trasee de cicloturism montan și nu numai. Majoritatea membrilor grupului a activat și a participat la concursuri de MTB în numele unui club de ciclism, club care și-a schimbat orientarea între timp.

Grupul are ca scop reunirea iubitorilor de ciclism montan și nu numai, cu scopul de a face sport și turism în același timp. Deocamdată acțiunile noastre se desfășoară pe raza județului Vâlcea, dar pe viitor avem speranța că vom depăși chiar și granițele României. În cadrul grupului sunt persoane de toate categoriile, iubitori ai ciclismului. Avem și copii, unii chiar merg în ture grele cu adulții. Suntem la început, dar avem speranțe mari. Avem apropape 2000 de urmaritori pe Facebook. Așteptăm ca bicicleta să reunească toți iubitorii de sport în aer liber.

https://www.facebook.com/bicicleli/

 

  • Care sunt traseele pe care le faceți în județul Vâlcea?

Traseele tradiționale se desfășoară în cadru montan, în general pe lângă râurile și pârâurile  județului Vâlcea. Există trasee cu grad de dificultate mai ridicat care au o diferență de nivel terestru mai mare de o mie de metri, până în golurile alpine ale județului: Buila, Vidra, Curmatura Oltetului, Vârful lui Roman etc.

  • Ce fel de oameni fac parte din grupul CTV?

Persoanele care participă la turele noastre sunt în general din judetul Vâlcea, de categorii diferite, atât ca vârste cât și pregătire, statut social, dar sunt dornice să faca efort în aer liber, indiferent de vreme și dificultatea traseelor.

 

  • Sunt vâlcenii deschiși la a face mișcare – sport – ciclism?

Bicicleta a intrat în atenția vâlcenilor nu numai ca mijloc de transport și curierat rapid ci și pentru satisfacerea nevoii de mișcare în aer liber. Din ce în ce mai mulți vâlceni își cumpără biciclete. După această pandemie chiar au asaltat magazinele de biciclete. Există câteva cluburi de ciclism, în județul Vâlcea, care participă la ture și concursuri. Activtatea lor depinde și de dezvoltarea județului Vâlcea.

 

  • Care sunt investițiile pe care trebuie să le facă un pasionat de cicloturism?

Cicloturismul nu este un sport foarte costisitor. Investiția principală este  bicicleta, iar restul echipamentelor diferă de la buzunar la buzunar. Un buget minim, dacă cicloturistul are o conditie fizică acceptabilă, pornește de la 1000-1500 lei bicicleta, pentru început și câteva sute de lei restul echipamentului.

 

  • Care este magazinul din Râmnicu Vâlcea unde putem merge să ne cumpărăm o bicicletă?

Achiziționarea echipamentelor pentru cicloturism se poate face din rețelele de supermarket, dar mai cu seamă de la „Bikes4you” din Râmnicu Vâlcea, mergând spre parcul Zăvoi.

 

*Interviu acordat de domnul Valentin Năstoiu

Comentarii

mood_bad
  • Niciun comentariu.
  • chat
    Adaugă un comentariu